EnergiWatch

Pensionskasser vil spytte 10 mia. i CIP

De tidligere Dong-guldfugle kan se frem til en stor pengepose til investeringer i grøn energi.

Foto: Mik Eskestad

Danske pensionskasser har set sig lune på Copenhagen Infastruture Partners, som nu kan se frem til at få en pengepose på omkring 10 mia. kr. til at investere i vedvarende energiprojekter.

Det skriver Berlingske Business.

"Vi er tæt på at rejse en ny fond til Copenhagen Infrastructure Partners på ti mia. kr. Flere andre pensionskasser er interesserede i at være med," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

CIP har efter Dong-skandalen i 2012 hvervet de fire såkaldte Dong-guldfugle, som forlod statens energiselskab under stort postyr, efter det kom frem, at de havde forhandlet sig til særdeles høje lønninger med den daværende administrerende direktør, Anders Eldrup. Direktøren selv endte selv med at blive fyret af den daværende bestyrelsesformand Fritz Schur.

Nu er der altså tilsyneladende gang i forretningen i CIP, som tidligere har samarbejdet med PensionDanmark. I efteråret 2012 fik investeringsselskabet 7 mia., som blandt andet blev investeret i vindmølleparker, og går alt efter planen, så kan den nye saltvandsindsprøjtning være på de tidligere Dong-medarbejderes hænder i slutningen af 2015.

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs