Vestas-kunde får grønt lys til nyt mølleprojekt i Halland

"I løbet af foråret, vil jeg tro, at vi ved, hvem der skal levere. Men vi vil allerede indlede forhandlingerne i løbet af efteråret. Det er ikke umuligt, at det bliver Vestas," siger driftsdirektør.
AF RITZAU FINANS

Den svenske vindparkudvikler Arise har vundet en ankesag ved Sveriges øverste miljødomstol og fået grønt lys til at opføre 11 vindmøller som led i projektet Treriksröset mellem Halmstad, Ljungby og Hylte.

Arise vil nu sætte gang i detailplanlægningen af mølleparken og sætte skub i forhandlingerne med mølleleverandører, heriblandt muligvis

Vestas, som ved tidligere lejligheder har stået for leverancer til det svenske børsnoterede selskab.

"I løbet af foråret, vil jeg tro, at vi ved, hvem der skal levere. Men vi vil allerede indlede forhandlingerne i løbet af efteråret. Det er ikke umuligt, at det bliver Vestas, men det er ikke afgjort endnu, siger viceadministrerende direktør og driftsdirektør i Arise Lars Fröding til Ritzau Finans.

Arise har tidligere fået afvist projektet ved en miljødomstol, men dommen blev anket til den øverste appeldomstol, der nu har fastslået, at Arise må opføre de 11 møller.

Samtidig har domstolen godkendt en langt simplere metode, når vindkraftselskaberne skal bevise, at vindmøllerne overholder lovgivningen i forhold til støjgener ved bebyggelse, oplyser Lars Fröding.

Fremover kan selskaberne således nøjes med at måle støjen ved møllen, og derefter ved hjælp af anerkendte matematiske formler regne sig frem støjen ved bebyggelsen. Tidligere har vindmølleselskaberne måtte måle ved nærmeste bebyggelse for at bevise, at støjkravene om maksimalt 40 decibel er overholdt. Dette har dog været vanskeliggjort af, at almindelig baggrundsstøj fra andre lydkilder ofte oversteg den tilladte grænseværdi, oplyser Lars Fröding.

Arise vurderer, at den nye tolkning af kravene vil være til fordel for hele industrien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs