Vestas jagter markedsandel på 25 pct. i Brasilien

Inden for tre år skal Vestas kapre en fjerdedel af markedet, siger selskabets latinamerikanske chef.
Ruben Lazo | Foto: Vestas
Ruben Lazo | Foto: Vestas

Vestas sigter efter at kapre en fjerdedel af det brasilianske marked for vindmøller i løbet af tre år, siger vindmølleproducentens brasilianske landechef Ruben Lazo til Windpower Monthly.

Lazo vil i første omgang satse på Vestas' nuværende internationale kunder, som italienske Enel og portugisiske Energias de Portugal og franske EDF, derefter brasilianske virksomheder, der tidligere har været kunder hos Vestas, og dernæst projektudviklere.

Vestas har allerede opsat vindmøller i Brasilien med en kapacitet på næsten 700 MW, hvilket svarer til 14 pct. af de møller, der hidtil er blevet opsat i landet. Danskerne satser hovedsageligt på V110-møllen på 2 MW, som er en gedigen ordremotor for Vestas i USA.

Op til 800 megawatt

Selskabet arbejder i øjeblikket på at opnå godkendelse hos den brasilianske udviklingsbank, BNDES, som har fastsat skrappe krav for lokalt produktionsindhold, før banken vil tilbyde attraktiv finansiering til projektudviklere.

Vestas er som led i de bestræbelser derfor i gang med at opføre endnu en fabrik nær sin nuværende produktionsfacilitet i den nordlige del af Brasilien. Investeringen på omkring 240 mio. kr. vil skabe en kapacitet på 400 MW om året, men det kan hurtigt udvides til 800 MW, fortæller Ruben Lazo.

Den nye fabrik forventes færdig i slutningen af 2015.

Acciona fortsætter ordrehøsten fra Brasilien

Vestas færdiggør brasiliansk double

Vestas-rival i brasiliansk tårn-samarbejde

Dommer omstøder Impsa-konkurs

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også