EnergiWatch

Topmoderne Vestas-domicil er kun for de tunge drenge

Man skal have den store tegnebog frem for at købe Vestas' hovedkvarter i Aarhus.

Foto: GRAVERSEN ANITA/POLFOTO/arkiv

Det bliver næppe noget problem at sælge vindmølleselskabet Vestas' moderne kontorbygninger i det nordlige Aarhus.

Sådan lyder det fra ejendomsrådgiveren CBRE, der er udpeget til at stå for salget.

Selvom markedet for erhvervsejendomme har været hårdt ramt på det seneste, så er selskabet ganske fortrøstningsfuldt, når det kommer til et salg af Vestas-bunkeren inden for overskuelig fremtid.

"Vi har en klar forventning om, at de kan sælges. Bygningerne ligger i den rigtige ende af byen, og det er meget fine ejendomme. Desuden er markedet i bedring," siger erhvervsmægler fra CBRE Niels Lund Lihn.

Vestas sætter hele hovedkvarteret til salg

Vestas vil sælge bygningerne som et led i en overflytning af en række funktioner til København og en større spareplan. I stedet er det planen, at man fremover vil leje sig ind i den ene bygning, det hidtidige udviklingscenter, der fremover skal være hovedkvarter.

Samlet er der tale om 48.500 kvadratmeter plus 13.700 kvadratmeter kælder i de to bygninger, der er opført i henholdsvis 2008 og 2011.

Endnu har man ikke lagt sig fast på en pris, da salgsaftalen er ganske ny og bygningerne, der som udgangspunkt skal sælges samlet, først ventes på markedet i september.

Vestas har i sit seneste regnskab bogført den ene bygning (det nuværende hovedkvarter) til omtrent 360 mio. kr., og sammenholder man det med en typisk kvadratmeterpris på 15.000-20.000 kr., så vil bygningernes pris formentlig lande i intervallet 750-1.000 mio. kr.

Vestas nedskriver "Dødsstjernen" med 150 milloner

Det vil CBRE ikke forholde sig til, men Niels Lund Lihn fortæller, at Vestas-domicilet er af en størrelse, der stiller visse krav til den nye ejer. Krav, som formentlig kun kan opfyldes af de helt store ejendomsselskaber, pensionskasser eller måske udenlandske investorer.

Da Vestas tidligere på året meddelte, at man ville flytte 200 job til København, skete det blandt andet med begrundelsen, at transportforholdene til og fra Aarhus var for dårlige.

Kritikken til trods så er Niels Lund Lihn dog ikke bekymret for Aarhus som domicilby.

"Det er attraktivt at bo her for virksomheder. Der er ingen tvivl om, at Aarhus klart er den jyske hovedstad, og det gør, at der er en række virksomheder, som placerer sig i Aarhus. Det er en universitetsby, det er ved siden af sygehuset, og der er masser af arbejdskraft, fordi folk vil gerne bo her," siger erhvervsmægleren.

Vestas bliver - men Smilets By skal oppe sig

Vestas' "Dødsstjerne" til salg

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs