EnergiWatch

Medie: Suzlon vil til søs med japanere

Der skal store økonomiske overarme til at bygge offshore, og spekulationerne går nu på, om Suzlon er på vej til at finde dem hos en partner med adgang til billige yen-lån.

Foto: Suzlon

Indiske Suzlon kan meget vel være på vej med et japansk joint venture i forsøget på at sænke omkostningerne på offshore-parker. Det melder Bloomberg News.

Mediet skriver, at bestyrelsesformand Tulsi Tanti i et interview har løftet sløret for planerne i gennem et lettere enigmatisk citat under et interview i Mumbai denne uge.

"Denne type forretning er meget kapitalintensiv, så man er nødt til at finde den billigste finansiering. Hvor er det? Japan og USA," lyder gengivelsen.

Suzlon overvejer australsk kæmpeinvestering efter politisk slinger

Spekulationerne går altså nu på, at man vil finde en partner, som kan skaffe vindkæmpen i nærheden af billige yen-lån for på den måde at presse profitmarginen op, og inderne er som bekendt ikke de eneste, som har gået ind i tætte partnerskaber det sidste års tid.

Herhjemme har Vestas fundet sammen med Mitsubishi Heavy Industries, siden slog franske Areva og spanske Gamesa pjalterne sammen i år. Endelig er GEs opkøb af Alstrom i foråret endnu et eksempel på, at de store producenter har er gået sammen om at få flere muskler.

Nordex' danske Mr. 23 procent: Ikke helt, hvor vi skal være

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs