EnergiWatch

Vestas: Sikrer fleksibilitet i voksende arbejdsstyrke

Vestas har skruet voldsomt op for antallet af ansatte i det seneste halve år - men kontrakter er fleksible, understreger selskabet.

Foto: Vestas

Vestas ansætter nye medarbejdere i hastigt tempo for tiden, men det kan hurtigt gå den anden vej, og derfor er der tale om fleksible kontrakter for de nyansatte i produktionen.

I første halvår af 2014 har Vestas føjet 2089 nye medarbejdere til lønningslisten, svarende til 11 per dag, især på fabrikkerne uden for Europa og Afrika, ikke mindst i USA.

Det kommer efter to år med store nedskæringer, hvor antallet af ansatte gik fra omkring 23.000 i 2011 til 15.497 per 31. december 2013. Og netop risikoen for, at Vestas eller vindmøllemarkedet igen kommer ind i en svær periode betyder, at Vestas har sikret sig, at der kan afskediges ansatte, uden at det er alt for dyrt.

"Vi ansætter i produktionen, så det er en variabel omkostning, hvor vi hyrer for at møde efterspørgslen i produktionen for tiden," forklarer Marika Fredriksson, Vestas' finansdirektør, over for Ritzau Finans.

Det er blandt andet i USA, hvor Vestas har oprustet kraftigt til omkring 2000 ansatte i produktionen, en stigning på cirka 500 alene i andet kvartal, og regner med at hyre endnu 800 resten af 2014. Men der er ikke tale om langsigtede ansættelser.

"Alle steder, hvor vi øger lige nu, der er det variabelt, med fleksible betingelser," siger Marika Fredriksson.

Fleksibiliteten gælder også arbejdstiden, hvor Vestas for eksempel i 2012 og 2013 havde mulighed for at sætte de ansattes arbejdstid fra 40 timer ned til 32 eller 24 timer, da aktiviteten faldt kraftigt på fabrikkerne i USA.

Vestas-top holder tæt om mulig bonus

Vestas-CFO: Intet uforudset i negative pengestrømme

Analytiker: Stærkt regnskab af Vestas

Vestas ansatte 1000 nye i andet kvartal

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs