Nordex fejrer stærkt halvår

Efterspørgslen på tyske Nordex' møller stiger gevaldigt, og samtidig har man trimmet omkostningerne til en velsmurt profitmaskine i første halvår.
Foto: Nordex, PR
Foto: Nordex, PR

Der har været gang i kasseapparatet hos tyske Nordex i årets første seks måneder.

I forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for andet kvartal oplyser selskabet, at salget er steget med hele 23 pct. fra 660 mio. euro i samme periode sidste år til 815 mio. euro i år, og som om det ikke skulle være nok, så er ordreindtaget også steget i perioden.

Nordex' danske Mr. 23 procent: Ikke helt, hvor vi skal være

Samtidig er forretningen blevet mere profitabel. Nordex lander et samlet overskud på driften (EBITDA) på 55 mio. euro mod 33 mio. i H1 2013, og det er med til at løfte bundlinjen med 15,2 mio. euro til i alt 16,5 mio. euro i årets første seks måneder.

Det stigende salg hos Nordex skyldes især en stigende efterspørgsel på markederne i Asien og Sydamerika, hvor vækstraten ligger på en trecifret procentsats. Regnskabet afslører også, at man - på trods af høje salgstal - har fået flere fremtidige ordrer ind ad brevsprækken, end man har sendt regninger ud.

Da Nordex ramte plet

Den del af Nordex' ordrebog, som allerede er finansieret, har en værdi på 1,4 mia. euro.

Det er med til at fastholde bestyrelsens forventninger om salg for 1,4 til 1,5 mia. euro og en EBIT-margin på mellem fire og fem pct. for hele 2014.

Nordex investerer 375 millioner i nye vinger

Nordex henter ordre i Polen

Nordex henter ordre i Sydamerika

Nordex henter 64MW i Tyrkiet

Nordex trækker tre tyrkiske ordrer

Nordex slår til igen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også