EnergiWatch

Greentech falder oven på skuffende regnskab

Omsætningen falder, og det samme gør aktien.

Det skuffende regnskab fra det danske energiselskab Greentech afspejler sig onsdag på børsen i København, hvor aktien efter to timer handles til et fald på 4 pct. til 11,90 kr. pr. aktie.

Regnskabet ankom kort inden åbningen af børsen, og sendte aktien ned fra morgenstunden.

I regnskabet fremgår det, at et dyk i indtægterne i andet kvartal, tog selskabet fra overskud til underskud på bundlinjen.

Omsætningen faldt med en syvendedel til 14,5 mio. euro, blandt andet på grund af svagere produktion fra selskabets vindmølleparker i Italien og Spanien samt lavere elpriser.

Driftsindtjeningen, EBIT, blev mere end halveret til 2,1 mio. euro, både på grund af den lavere omsætning, men også på grund af negativt bidrag fra associerede selskaber.

Alt i alt gav det et underskud på 0,7 mio. euro efter skat, eller et meget svagere resultatet end samme kvartal af 2013, hvor der blev tjent 2,7 mio. euro på bundlinjen.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs