EnergiWatch

Gamesa scorer indisk ordre-hattrick

Spanske hænder skal løfte verdens tredjestørste vindmarked med 220 megawatt.

Foto: PR, Gamesa

Den spanske mølleproducent Gamesa trænger dybere ind på det indiske marked. Virksomheden offentliggør i dag i en meddelelse, at man har hentet tre nye ordrer på installation af 110 møller, som samlet løber op i 220 MW.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Møllerne skal stå i områderne Madhya Pradesh, Rajasthan og Karnataka, og kontrakterne indbærer også en længerevarende serviceaftale på de godt 100 2,0MW-møller. Installationen ventes afsluttet i marts 2015.

Gamesa sidder bekvemt på det indiske marked. Selvom 50MW af de nye ordrer tilsyneladende allerede blev meldt ud tilbage i december sidste år, så nåede virksomheden tidligere i 2014 1.000MW-mærket i Indien. Landet har tidligere været et varmt emne for vedvarende energi, fordi industrien i mange provinser har dundret fremad gennem flere år, men udviklingen kom til en brat opbremsning tilbage i 2012.

Vestas fejrede nytår med indisk og tysk ordre

Gamesas indiske direktør lægger vægt på, at underskriverne på de nye kontrakter er private energiselskaber.

"Med disse værdifulde ordrer fra uafhængige energiproducenter kan vi bevise vores ekspertise og demonstrere vores stærke position i det indiske marked. Vi ser frem til at arbejde sammen med så velansete kunder som disse," siger Ramesh Kymal.

Ifølge BTM Consult Navigants 2013-årsrapport blev der installeret henholdsvis 2.336MW og 1.987MW i 2012 og 2013, og det bringer det samlede indiske marked op på 20,500MW. Dermed er Inden omkring verdens tredjestørste marked med en andel på 5,5 pct.

Suzlon tilbage på toppen i Indien

Vestas styrer mod flere ordrer i Indien

GE lancerer ny mølle i Indien

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs