EnergiWatch

Suzlon tager kampen op i Brasilien

Den indiske mølleproducent vil investere 40 til 50 mio. dollar i en brasiliansk frabrik, omtrent det samme som Vestas.

Jagten på vækst i et af verdens mest lovende vindmarkeder får nu endnu en møllemager til at varsle investeringer i landet.

Suzlon Energy, den store indiske vindmølleproducent, vil investere 40 til 50 mio. dollar (221 til 276 mio. kr.) i en ny fabrik i landet, fortæller formand Tulsi Tanti i et interview med Bloomberg News.

"Nu har vi en ny generation af møller, og det brasilianske marked er vokset. De andre latinamerikanske lande udvikler også deres markeder for vedvarende energi, så det er en godt tidspunkt at have fabrikken i Brasilien," siger Tulsi Tanti til Bloomberg.

Udmeldingen kommer kun halvanden måned efter, at Vestas, verdens største vindmølleproducent, lancerede en investering på op til 244 mio. kr. for at styrke produktionen i landet.

Brasilians udviklingsbank, BNDES, stiller skarpe krav til lokal produktion af vindmølledele for at yde billig finansiering til vindmølleprojekter. I 2012 udelukkede den en række udenlandske producenter, herunder Vestas og Suzlon, fra netop den billige adgang til lån på grund af manglende lokal produktion.

Det håber begge at kunne rette op på med de nye investeringer, så de kan få en større bid af et marked, der blev beskrevet som "et af de mest konkurrencedygtige og hurtigst voksende markeder i verden" af Vestas' driftsdirektør Jean-Marc Lechêne i juni.

Suzlon vil øge sin årlige kapacitet i landet til 400 megawatt (MW) og håber at sikre en omsætning på 600 mio. reais (1,5 mia. kr.) allerede i regnskabsåret 2014-15 (fra 1. april til 31. marts), skriver Bloomberg News.

Tre fjerdedel af investeringen finansieres af brasilianske banker, mens Suzlon selv skyder resten ind.

Suzlon falder fredag 3,4 pct. på den indiske børs til 23,10 rupees.

Læs mere om det brasilianske marked her.

Suzlon tilbage på toppen i Indien

Danske vindfolk sløjfer årlig

Brasilien-offensiv Vind trumfer igen i Brasilien

Det skal Vestas dyste om i Brasilien

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs