EnergiWatch

Dansker i alvorlig ulykke på tysk havmøllepark

En ansat hos Apro Wind kom alvorligt til skade under installationen af fundamenter til Butendiek. Han befinder sig fortsat på tysk hospital, men er uden for kritisk tilstand.

En dansk mand er kommet alvorligt til skade i forbindelse med installationen af fundamenter til den tyske havvindmøllepark Butendiek i Nordsøen, som Wpd Offshore står bag.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Ulykken skete natten til mandag d. 7. juli, omkring kl. 1, da et tonstungt monopæl-fundament rev nogle hydraulikslanger over, som ramte manden.

Han blev bragt til et tysk hospital i kritisk tilstand, hvor han stadig befinder sig, men havde ifølge EnergiWatch' oplysninger ikke pådraget sig skader på sine indre organer, som først frygtet.

Han har brækket et ben mere end ét sted, og redningsaktionen blev vanskeliggjort af, at det på grund af dårligt vejr var umuligt at transportere ham med helikopter de knap 55 km. ind til fastlandet og videre til et tysk hospital, hvorfor han stærkt afkølet måtte fragtes ind til land i båd.

En omkommet i gasulykke i Lillebælt

Hollændere: Første ulykke af så alvorlig karakter

Manden er ansat hos det danske firma Apro Wind, der udlåner specialister til forskellige vindmølle-operationer.

Han var sammen med kolleger hyret af hollandske Ballast Nedam til at installere fundamenterne til Butendiek-parken, som befinder sig 32 km. vest for øen Sild nær den dansk-tyske grænse. Ulykken skete om bord på fartøjet Svanen, som også har installeret havmøllerne i Anholt-parken.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Danske Apro Wind henviser til Wpd Offshore, der igen henviser til Ballast Nedam. Sidstnævnte er ikke vendt tilbage på EnergiWatch' henvendelse inden deadline, men skriver på sin hjemmeside, at man undersøger ulykken, der ifølge EnergiWatch' oplysninger er fanget på video, da det er almindelig praksis at optage operationerne ombord på Svanen.

Adm. direktør hos Apro Wind, Esben Schmidt, skriver i en mail, at "pågældende, der kom til skade, er i god bedring og bliver overført til et hospital i hans hjemby i denne uge".

"Uvildig undersøgelse pågår, og årsag er fundet. Arbejdsprocedurer er ændret, så lignende ulykke ikke kan ske igen".

Ballast Nedam skriver, at det er først gang, selskabet har haft en så alvorlig ulykke i forbindelse med installationen af monopæle.

Videoen herunder viser, hvordan Ballast Nedams' Svanen installerer et monopæl-fundament i vindmølleparken Walney 2.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs