Japanere installerer gigantbatteri til vindenergi i UK

Toshiba leverer et 2 megawatt batteri til et britisk projekt, der skal udvikle lagringen af vindenergi.
Vindmøller i USA.
Vindmøller i USA.

Japanske Toshiba skal levere et 2 megawatt til et pilotprojekt på University of Sheffield, oplyser japanerne i en pressemeddelelse.

Batteriet, der et lithium-titanium batteri, vil blive installeret på en understation i West Midlands og forbundet til et ledningsnet og på den måde være med til at udvikle lagringen af sol- og vindenergi.

"Batterier i stor skala kan reducere behovet for at holde energigeneratorer på standby for at reagere på høje niveauer af efterspørgsel, men det er uklart, hvordan det bedst håndteres kommercielt. Fordi det her er et dedikeret researchanlæg, er vi i stand til at udforske fordelene ved ledningsforbundet energiopbevaring i et virkelig operativt miljø men uden kommercielle begrænsninger. Vi vil være i stand til at åbenlyst at få adgang til teknologien i vores energiinfrastruktur, som skal sikre en hurtigere indførelse af sektoren for at forbedre ledningsnettets funktioner og dets stabilitet," udtaler professor Dave Stone fra the University of Sheffield i en pressemeddelelse.

Pilotprojektet starter i november, oplyser parterne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også