Vestas med pæn tyrkisk ordre

Den danske vindmølleproducent har efterhånden godt fat i det voksende tyrkiske marked. Ny ordre lukker rammeaftale.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Vestas har i dag fået en ny ordre på 33 megawatt i Tyrkiet.

Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse, hvor Vestas oplyser, at kontrakten er den femte med Borusan EnBW, og at den afslutter den rammeaftale, som danskerne indgik med selskabet på i alt 207 MW i marts i år.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Dagens ordre går på ti V112-3.3 MW møller, som skal blive til vindfarmen Fuat RES beliggende ved byen Izmir i det vestlige Tyrkiet.

Møllerne leveres i fjerde kvartal af 2014, og idriftsættelsen forventes klar i andet kvartal 2015. Kontrakten omfatter desuden et VestasOnline Business Scada-system samt en femårig fuld serviceaftale.

Ordregiveren er et joint venture mellem den tyske forsyningsvirksomhed EnBW og det tyrkiske holdingselskab Borusan.

Boomende vindmarked

Vestas har opereret i Tyrkiet siden 1984 og har i alt leveret 664 MW til landet. Ifølge den tyrkiske opgørelse er Vestas markedsledende med en andel på 25,3 pct. af markedet, og selskaber har da også udset Tyrkiet som et af sine vækstmarkeder.

Også konkurrenterne GE og Siemens har zoomet ind på det tyrkiske vindmarked, som har oplevet en flot vækst i de seneste år.

"Tyrkiet har været et konstant og stabilt marked i forhold til ny vindkapacitet med omkring 500 MW installeret i hvert af de seneste fire år, og det har potentialet til at blive et marked på mindst 1.000 MW om året," som Pierre Viallefond, salgsdirektør i GE for Europa og Mellemøsten, tidligere har fortalt Windpower Monthly.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Landets regering har et mål om, at der skal være 20 GW vindkraft installeret i 2023, som er 100-året for Republikkens fødsel.

"I dag har vi kun et par tusinde. Det betyder store investeringer," udtalte eksportrådgiver Seda Kayrak fra Udenrigsministeriet sidste år til EnergiWatch.

Vestas har offentliggjort ordrer for samlet 1876 MW i år.

GE-topchef: Stor vind-succes i Tyskland

Vestas-kunde lufter vilde investeringsplaner

Analytiker: Vestas får udnyttet USA-rammeaftaler

Vestas henter flot tysk rammeaftale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også