EnergiWatch

Vestas i brasiliansk millionsatsning

Vestas investerer 32 mio. euro og skaber 300 brasilianske arbejdspladser, for igen at få fodfæste på det voldsomt voksende marked.

Foto: Felipe Dana, AP

Den danske vindmøllefabrikant har valgt at satse på det brasilianske marked.

Vestas har offentliggjort, at man vil investere 32 mio. euro i sine brasilianske faciliteter, så man opfylder myndighedernes skrappe krav om lokalproduktion. Det er helt afgørende for at vinde ordrer på det brasilianske marked, fordi det giver projektudviklere adgang til billig finansiering, når de køber møller fra blåstemplede producenter.

Vestas har imidlertid stået uden for det gode selskab i noget tid, og det skal de nye investeringer ændre på.

"Brasilien er et af de mest konkurrencedygtige og hurtigst voksende markeder i verden. Vi er overbeviste om, at disse investeringer vil opfylde kravene om lokalt indhold, og at det vil positionere Vestas som en central aktør på det brasilianske marked," siger Jean-Marc Lechêne, Vestas' executive vice president for produktion og global sourcing.

Vestas har allerede solgt knap 1.000 megawatt i landet, men har været hægtet af det voldsomme boom, efter man faldt i unåde hos landets udviklingsbank (BNDES).

Indtil 2012 var både Vestas og Siemens i det gode brasilianske selskab, men det blev der lavet om på, da BNDES ikke mente, at selskaberne levede op til løfterne om lokalproduktion.

Analyse: Ingen vindsamba til Vestas og Siemens

Stor produktion med tiden

Med den nye investering vil Vestas producere 70 pct. af sine naceller og hub til den storsælgende V110-2.0 MW mølle i Brasilien. Møllefabrikanten vil uddanne sine brasilianske medarbejdere i Europa og uSA og vil være i stand til at producere mere end 400 MW i Brasilien om året med mulighed for helt op til 800 MW på sigt. Vinger og tårne vil Vestas ligeledes sørge for at købe indenlands, så man er sikre på at opfylde landets krav. Satsning på brasiliansk produktionskapacitet giver samtidig Vestas mulighed for at eksportere til andre latinamerikanske lande.

"Vi vil nu samarbejdearbejde tæt med vores brasilianske partnere om at tilpasse vores ... løsninger til deres behov," siger Vestas' brasilianske landechef, Ruben Lazo.

"Ved at øge vores produktionskapacitet og vores serviceforretning vil Vestas Brazil være i stand til at konkurrere på det lokale marked".

I Brasilien tildeles mølleprojekter på auktionsbasis, og Vestas sigter mod, at selskabets møller deltager allerede i år, hvilket må formodes at betyde, at man regner med en blåstempling af BNDES allerede i 2014.

Den danske producent forventer at skabe op til 300 job på sine brasilianske faciliteter og 1.500 indirekte jobs i de kommende måneder.

Interview: Fra Vestas til Alstom

EDPR vil investere godt 13 milliarder i vind

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs