EnergiWatch

Siemens frygter for australsk mineeventyr med vindmøller

Brande-selskabet er bekymret over den mulige nedlæggelse af Australian Renewable Energy Agancy.

Foto: Vestas

Den australske regerings overvejelser om at nedlægge sit agentur for vedvarende energi vækker bekymring hos Siemens Wind Power, der havde set frem til at levere vindmøller til landets store mineindustri.

Det skriver Bloomberg News.

Den australske premierminister Tony Abbott overvejer ifølge nyhedsbureauet at nedlægge Australian Renewable Energy Agancy (ARENA) for at spare 1,3 mia. australske dollar - penge der går til at støtte vedvarende energikilder.

Og den støtte havde Vestas-konkurrenten Siemens ellers håbet på at få del i til projekter, hvor selskabet ønsker at levere vindenergi til mineindustrien, siger Siemens vicedirektør for energi i Australien, David Pryke, til Bloomberg News.

"ARENA var meget hjælpsom i forhold til at få bevist, at teknologien virker, så det er en bekymring for os, at statsstøtten måske forsvinder," siger Pryke til Bloomberg.

Siemens er nummer to på det australske vindmarked, hvor Vestas er markedsleder.

ARENAS formål er at fremme brugen af vedvarende energi i områder, hvor der ellers bruges diesel. For nylig har agenturet for eksempel støttet et solenergiprojekt i forbindelse med en af mineselskabets Rio Tintos miner.

Repower i stor australsk aftale

Politisk usikkerhed udsætter australsk vindprojekt

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs