EnergiWatch

Vestas får ordre på 39 møller i Nordamerika

Den danske mølleproducent skal levere i alt 78 megawatt.

Foto: Vestas

Forleden landede en ordre på 148 megawatt fra USA, og nu er en ny bestilling på den halve størrelse fra Nordamerika tikket ind.

Vestas skal levere i alt 78 megawatt fordelt på 39 af selskabets V110-møller på hver 2 megawatt. Med ordren følger en femårig udgave af luksus-lineren inden for serviceforretningen AOM-5000 på vindmøllerne, der leveres og installeres ved udgangen af 2016.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Kunden er indtil videre ukendt for en bredere offentlighed, oplyser Vestas, der fortæller, at selskabet vil hyre ansatte på tre af fabrikkerne i Colorado for at imødekomme efterspørgslen.

"Vestas rekrutterer nu og forventer at tilføje hundredevis af produktionsarbejdere i første halvår af 2014 i Windsor og Brighton, primært på de to vingefabrikker," skriver selskabet.

Kunderne klar til ny mølle

Den bestilte mølle er en opgraderet udgave af V110 på 1.8 megawatt. Selvom den første prototype først er blevet installeret for nylig på den jyske vestkyst, har Vestas modtaget ordrer på små 900 megawatt på møllen.

"V110-2.0 MW er et ekstremt konkurrencedygtigt produkt til at maksimere energiproduktion ved lave vindhastigheder, og over solgte 400 møller viser, at kunderne er positive over for Vestas' strategi," udtalte teknisk direktør Anders Vedel for nylig.

Med ordren, som ifølge Ritzau Finans ikke er en del af de store rammeaftaler i USA, har Vestas offentliggjort en ordreindgang på 1.632 megawatt fra 1. januar i år.

Ny Vestas-mølle installeret

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs