Vestas får ordre på 39 møller i Nordamerika

Den danske mølleproducent skal levere i alt 78 megawatt.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Forleden landede en ordre på 148 megawatt fra USA, og nu er en ny bestilling på den halve størrelse fra Nordamerika tikket ind.

Vestas skal levere i alt 78 megawatt fordelt på 39 af selskabets V110-møller på hver 2 megawatt. Med ordren følger en femårig udgave af luksus-lineren inden for serviceforretningen AOM-5000 på vindmøllerne, der leveres og installeres ved udgangen af 2016.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Kunden er indtil videre ukendt for en bredere offentlighed, oplyser Vestas, der fortæller, at selskabet vil hyre ansatte på tre af fabrikkerne i Colorado for at imødekomme efterspørgslen.

"Vestas rekrutterer nu og forventer at tilføje hundredevis af produktionsarbejdere i første halvår af 2014 i Windsor og Brighton, primært på de to vingefabrikker," skriver selskabet.

Kunderne klar til ny mølle

Den bestilte mølle er en opgraderet udgave af V110 på 1.8 megawatt. Selvom den første prototype først er blevet installeret for nylig på den jyske vestkyst, har Vestas modtaget ordrer på små 900 megawatt på møllen.

"V110-2.0 MW er et ekstremt konkurrencedygtigt produkt til at maksimere energiproduktion ved lave vindhastigheder, og over solgte 400 møller viser, at kunderne er positive over for Vestas' strategi," udtalte teknisk direktør Anders Vedel for nylig.

Med ordren, som ifølge Ritzau Finans ikke er en del af de store rammeaftaler i USA, har Vestas offentliggjort en ordreindgang på 1.632 megawatt fra 1. januar i år.

Ny Vestas-mølle installeret

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Photo: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter