GE-topchef: Stor vind-succes i Tyskland

Spillere som Vestas og Enercon får amerikansk kamp til stregen.
Foto: GE
Foto: GE
AF RITZAU FINANS

Amerikanske GE har fået et godt fodfæste som vindmølleleverandør i Tyskand, hvilket betyder øget konkurrence til nogle af dem, der hidtil har domineret det marked, herunder Enercon og Vestas.

"Vi har haft stor succes i Tyskland med vores 2.5-120 og med lanceringen af 2.7-120 forventer vi, at det bliver rigtigt godt for det tyske marked. Vi kikker også på områder som UK, Tyrkiet, siger chefen for GE's vindforretning, Anne McEntee, under en vindmøllekonference i Las Vegas.

Hun bakket op af Keith Longtin, som er General Manager i GE's vindforretning.

"Vi har set rigtig god succes med den mølle. På den europæiske vindmøllekonference lancerede vi vores "space frame" tårn, som gør det muligt at komme højere op, så vores 2.5-120 kan komme på et 129 meter tårn. Vores første af den slags blev installeret i januar i år, og vi har en masse kundesucces med det," siger Keith Longtin.

Og ambitionerne er høje på det europæiske marked.

"Vores europæiske chef, Cliff Harris, han meldt tydeligt ud offentligt, at han ønsker at fordoble sin forretning over de næste tre år. En del af de nævnte teknologiske skridt vil gøre det muligt for os at gøre det," mener Anne McEntee.

GE installerede i efteråret 2013 sin første 2.5-120 i Tyskland. I marts i år offentliggjorde GE en bestilling fra Juwi, som også køber møller hos Vestas, på 44 møller af typen 2.5-120.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også