Lave møllepriser giver ikke grund til bekymring

Vestas-CEO afviser prispres, selv om selskabet har solgt møller til rekordlave priser i første kvartal.
AF RITZAU FINANS

I årets første kvartal har Vestas solgt møller til rekordlave priser, fremgår det af selskabets regnskab for første kvartal. Vestas havde i årets første tre måneder en samlet ordreindgang på 1188 MW og fik i snit knap 0,88 mio. euro per MW  sammenlignet med 1,09 mio. euro i samme periode året før.

Men den lave pris på vindmøller i første kvartal skyldes flere forhold og er ikke en kilde til bekymring, selvom priserne er på er et meget lavt niveau set i et historisk perspektiv.

Sådan lyder vurderingen fra Anders Runevad, administrerende direktør i Vestas, efter at vindmøllekoncernen fredag har fremlagt regnskab for første kvartal.

"Vi ser ikke noget usædvanligt prispres i markedet, og forklaringen på prisen på 0,88 per MW afhænger mere af flere forhold såsom vindmølletype samt hvilken type kontrakt, der er tale om. Det er ikke noget, der bekymrer os," siger Anders Runevad, administrerende direktør i Vestas, til Ritzau.

"Vi har haft en del ordrer på det amerikanske marked i første kvartal, hvor det kun har været supply only-kontrakter. Det gjorde sig også gældende i fjerde kvartal," siger Anders Runevad.

Med supply-only menes, at kunden stort set bare henter vindmøllen, hvorfor Vestas ikke har udgifter til for eksempel installation og drift - altså umiddelbart indgået uden fordyrende tillægsydelser.

Vestas havde i første kvartal en samlet ordreindgang på 1188 MW, hvilket var en forbedring fra 644 MW i samme periode sidste år.

Asien tør for Vestas-ordrer

Vestas i hopla efter uventet stærkt Q1-regnskab

Vestas er begyndt at hyre igen

Sydbank: Vestas-regnskab markerer endegyldigt vendepunkt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs