EnergiWatch

Vestas ansætter i hundredevis i USA

Selskabets fabrikker i Colorado får mange nye folk ind.

Efter sidste års store ordreannonceringer i USA har Vestas travlt med at ansætte de folk, der skal være med til at eksekvere aftalerne. Specielt selskabets fabrikker i Colorado får mange nye folk ind.

"Vi har meget travlt i Nordamerika, og vi fortsætter med at ansætte flere hundrede nye ansatte, primært på vinge- og nacellefabrikkerne i Colorado. Vi har i øjeblikket omkring 2500 ansatte i USA og Canada, ud af dem er 1500 ansat på vores fabrikker i Colorado," siger Michael Zarin, pressetalsmand hos Vestas, under en vindmøllekonference i Las Vegas til Ritzau Finans.

Mens selskabet har travlt med at producere møller, lurer i horisonten en trussel i form af et muligt stop for PTC-ordningen.

"Vestas og resten af industrien arbejder hårdt på at sikre en forlængelse af PTC'en, men vi ønsker ikke at spekulere i udsigter eller timing. PTC er et effektivt værktøj til at drive investeringer i dette lands energifremtid," siger Michael Zarin.

Vestas opnåede sidste år faste ordrer i USA på samlet 1,4 gigawatt med et yderligere potentiale i rammeaftaler på mere end 2,5 gigawatt. Dermed udgjorde de faste ordrer i USA 23,5 pct. af Vestas' samlede ordrer globalt.

Historisk har Vestas leveret 12.444 møller til USA med en samlet kapacitet på 11.084 megawatt.

Se den fulde dækning af AWEA-konference her:

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs