Vestas ansætter i hundredevis i USA

Selskabets fabrikker i Colorado får mange nye folk ind.
AF RITZAU FINANS

Efter sidste års store ordreannonceringer i USA har Vestas travlt med at ansætte de folk, der skal være med til at eksekvere aftalerne. Specielt selskabets fabrikker i Colorado får mange nye folk ind.

"Vi har meget travlt i Nordamerika, og vi fortsætter med at ansætte flere hundrede nye ansatte, primært på vinge- og nacellefabrikkerne i Colorado. Vi har i øjeblikket omkring 2500 ansatte i USA og Canada, ud af dem er 1500 ansat på vores fabrikker i Colorado," siger Michael Zarin, pressetalsmand hos Vestas, under en vindmøllekonference i Las Vegas til Ritzau Finans.

Mens selskabet har travlt med at producere møller, lurer i horisonten en trussel i form af et muligt stop for PTC-ordningen.

"Vestas og resten af industrien arbejder hårdt på at sikre en forlængelse af PTC'en, men vi ønsker ikke at spekulere i udsigter eller timing. PTC er et effektivt værktøj til at drive investeringer i dette lands energifremtid," siger Michael Zarin.

Vestas opnåede sidste år faste ordrer i USA på samlet 1,4 gigawatt med et yderligere potentiale i rammeaftaler på mere end 2,5 gigawatt. Dermed udgjorde de faste ordrer i USA 23,5 pct. af Vestas' samlede ordrer globalt.

Historisk har Vestas leveret 12.444 møller til USA med en samlet kapacitet på 11.084 megawatt.

Se den fulde dækning af AWEA-konference her:

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også