Støjklager stopper Dongs mølle-arbejde om natten

Lokale støjklager har sat en stopper for Dongs installation af fundamenter om natten ved havmølleparken Westermost Rough i Storbritannien.
Foto: London Array
Foto: London Array

Klager fra lokale får nu Dong Energy til at droppe natarbejdet ved selskabets havvindmøllepark Westermost Rough, der i øjeblikket er under opførelse i Storbritannien.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Det er parkens store fundamenter, de såkaldte monopæle, som larmer ikke så lidt, når de skal bankes ned i havbunden.

Parken befinder sig mere end otte kilometer fra land, men arbejdet har altså alligevel generet nattesøvnen hos beboerne ved kystområdet i Yorkshire, skriver branchemediet Windpower Offshore.

Video: Sådan skal Hejre-feltet bygges

Efter beboerklagerne har Dong hyret en specialist, som gennem seks uger har målt støjniveauet, og det har altså været så højt, at Dong har indstillet arbejdet i de mørke timer.

Rykker ikke tidsplan

Det er uden tvivl en bet for energiselskabet, men en talsmand siger, at det er "usandsynligt", at beslutningen om ikke at arbejde mellem kl. 23 og kl. 7 vil rykke ved tidsplanen for Westermost Rough.

Energiselskabet er nemlig så langt med arbejdet, at man endnu blot mangler at installere otte af de i alt 35 fundamenter, som parkens møller skal stå på. De rekordstore monopæle leveres af aalborgensiske Bladt Industries, men møller er fra Siemens Wind Power.

Westermost Rough er den først havmøllepark, hvor Siemens' nye havvindmølle på 6 megawatt tages i brug i stort omfang, men Dong har indgået aftaler om at aftage mere end 400 eksemplarer af møllen til projekter i både Storbritannien og Tyskland.

Bladt Industries har polstret sig i vækst-fest

Briter undersøger støj fra danskerpark

Dong til industrien: Skab britiske vindjob eller sig farvel

Dong vil opføre Danmarks næste havmøllepark

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Photo: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter