Ny Vestas-mølle installeret

På den danske vestkyst snurrer Vestas' nye V110-2,0 MW-mølle for første gang.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Den første prototype af Vestas' V110-2.0MW vindmølle er installeret og idriftsat i Høvsøre ved den jyske vestkyst.

Det skriver vindmølleproducenten i en pressemeddelelse.

2.0-møllen er, som navnet antyder, en mere effektiv udgave af producentens V110-1.8 MW-mølle, og kan ifølge Vestas øge den årlige elproduktion med 13,6 pct.

Vestas går nu i gang med et omfattende tests- og verificeringsforløb, der skal sikre, at pålideligheden er i top, før der indledes produktion i fuld skala op til de første leveringer af møllen i slutningen af året.

Der er nemlig således allerede tikket ordrer ind på møllen på i alt 800 MW, oplyser Vestas.

De er bl.a kommet fra projekter Polen og USA. I slutningen af 2013 vandt Vestas således en kontrakt på 40 MW til polske SPV – Nowotna Farma Wiatrowa, og tilbage i august sidste år lykkedes det danskerne at sælge ikke mindre end 400 MW til portugisiske EDPR's forretning i USA.

"V110-2.0 MW er et ekstremt konkurrencedygtigt produkt til at maksimere energiproduktion ved lave vindhastigheder, og over solgte 400 møller viser, at kunderne er positive over for Vestas' strategi," udtaler CTO Anders Vedel.

Vestas laver europæisk double

Storkunde vil have Vestas' nye mølle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Photo: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter