EnergiWatch

Suzlon har endelig styr på gælden

Det indiske vindfirma har løst sit gældsproblem med ny obligationsaftale.

Foto: Suzlon

Efter halvandet års forhandlinger ser den indiske vindmølleproducent Suzlon og topchef Tulsi Tanti (billedet) endelig ud til at have fået styr på sin gældssituation.

Suzlon misligholdte i oktober 2012 et obligationslån på 209 mio. dollar (1,1 mia. kr. ved dagens kurser) og har siden forhandlet med sine kreditorer om både den gæld og renterne.

Nu er situationen endelig løst ved, at Suzlon har indgået en ny obligationsaftale på i alt 485 mio. dollar (2,6 mia. kr.), der løber frem til 2020. Renten vil stige gradvist og i gennemsnit ligge omkring 5 pct., fortæller Suzlon ifølge Bloomberg News.

På aktiemarkedet blev der taget godt imod nyheden, der sendte Suzlon-aktien 5,6 pct. op til 14,15 rupees.

Suzlon var - sammen med datterselskabet Repower - verdens syvendestørste vindmølleproducent i 2013 med en markedsandel på 5,3 pct. ifølge tal fra BTM Consult.

Storbank skruer op for Suzlon-aktie

Vestas-rival med fransk mølleordre

Vindkonsulenter napper dansk Alstom-direktør

Senvion-møller foran mio-reparation

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån sikrer Vestas stor australsk ordre

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs