EnergiWatch

GE byder 12,35 mia. euro for Alstoms energiforretning

Amerikanske GE har afgivet et bindende bud på franske Alstom.

Foto: Alstom

Det franske selskab Alstom, der bygger elkraftværker og højhastighedstog, og det amerikanske konglomerat GE, bekræfter begge, at sidstnævne har lagt et bindende bud på Alstoms energiforretning på 12,35 mia. euro. (92,1 mia. kr.).

Det oplyser selskaberne i en meddelse onsdag morgen.

Buddet gælder Alstoms "Thermal Power", "Grid" og "Renewable Power", hvor sidstnævnte blandt andet dækker over den vindmølleforretning, der er udset til at konkurrere med Vestas.

Også tyske Siemens er i spil og er ved at fremsætte et tilbud om at købe en stor del af den franske energigruppe Alstom. Det oplyste Frankrigs økonomiminister, Arnaud Montebourg, til parlamentet tirsdag eftermiddag.

Der er lagt op, at den tyske teknologi- og energigigant vil give Alstoms halvdelen af sine aktiviteter inden for togproduktion til gengæld for Alstoms division med elkraft-turbiner.

Siemens forsøgte forgæves at erhverve sig dele af Alstom for et årti siden.

Den franske regering er interesseret i at få bud fra andre end det amerikanske konglomerat General Electric, som ifølge flere kilder er nået meget langt i forhandlingerne om købe Alstoms produktionsenheder for turbiner og el-net, der har aktiviteter for omkring 70 mia kr.

Siemens afgiver bud på Alstom

Foretrækker "giganter Made in France"

GE og Siemens dyster om Hollandes gunst

Analytiker: Siemens vinder minimalt ved opkøb

Siemens bremser GE's Alstom-opkøb

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs