EnergiWatch

GE fordoblede vindomsætning i første kvartal

General Electric leverede 646 møller i de tre forgange måneder.

General Electric havde stærk vækst i omsætningen inden for vedvarende energi, som primært udgøres af salget af vindmøller, i første kvartal. Ordreindgangen på vindmøller lå dog på et lavere niveau, end i samme periode sidste år.

Det oplyste selskabet i forbindelse med offentliggørelsen af sit regnskab for første kvartal 2014.

I de første tre måneder af året afskibede GE 646 møller, hvilket var over en fordobling i forhold til første kvartal 2013, hvor der blev sendt 301 møller af sted til kunderne.

Udviklingen afspejler et stærk ordreudvikling hen over 2013, hvilket nu bliver vekslet om til omsætning. Til gengæld lå ordreindgangen lavere i starten af 2014 end sidste år. Kunderne afgav i kvartalet nye bestillinger af 422 møller mod 584 enheder i første kvartal 2013.

Selskabet gentager forventningerne om leverance af omkring 3000 møller i 2014 - med en overvægt af leverancer i andet halvår.

"Vi vil eksekvere 1800 enheder af de 3000 enheder i tredje og fjerde kvartal, sagde finansdirektør Jeffrey S. Bornstein på en telekonference efter selskabets regnskab i fredags.

GE-chef til Storbritannien: Bliv i EU

GE på vej med massive grønne investeringer i EU

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs