EnergiWatch

Nordex tilfreds med ny tysk vindordning

Den nye tyske tilskudsordning til vedvarende energi er bedre end frygtet, lyder det fra vindproducenten Nordex.

Foto: EnergiMidt

Reformen af den tyske tilskudsordning til vedvarende energi, Renewable Energies Act (EEG), der tidligere på ugen blev godkendt af den tyske regering, sikrer fremtiden for det tyske vindenergimarked, skriver den tyske vindmølleproducent Nordex i en kommentar.

Det endelige resultat blev mindre skrapt, end der på forhånd var lagt op til - og frygtet i industrien.

Den tyske regering har introduceret en begrænsning på den årlige nyidriftsættelse af møller på 2400-2600 megawatt, hvilket er et niveau, der kun har været overgået i 2002 og 2013. Begrænsningen omfatter kun helt nye installationer og ikke udskiftning af gamle møller, hvilket var en opblødning i forhold til det forslag, der tidligere var fremme.

"Overordnet er vi tilfredse med resultaterne. Begrænsningen på ekspansionen giver markedet et tilstrækkelig vækstpotentiale, og de justerede afregningspriser vil i de fleste tilfælde ikke true den kommercielle levedygtighed af de planlagte projekter," siger administrerende direktør Jürgen Zeschky fra Nordex i en kommentar.

I 2013 udgjorde udskiftning af gamle møller - eller Repowering, som det kaldes - med 270 megawatt kun omkring 9 pct. af de samlede nye installationer, men det tal ventes at vokse de kommende år.

"Den planlagte reform af Renewable Energies Act giver en god basis for fortsat vækst for vindenergi på vores hjemmemarked. Det er specielt vigtigt, da mange europæiske lande er guidet af tysk energipolitik," siger Zeschky.

Som led i den ændrede ordning modtager onshore-vindprojekter 8,9 eurocent per kilowatttime produceret energi i et projekts første fem leveår, hvorefter den trappes ned med en vis procentsats, afhængig af vindstyrken på hver enkelt lokation. Reduktionen af satsen blev mindre, end der i første omgang var lagt op til.

EU-Kommissionen åbner for lempelser på miljøafgifter

Bruxelles bøjer sig for krav om grøn støtte

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs