Ikea køber stor amerikansk Vestas-park

Møbelkæden har købt en 98 megawatt Vestas-park i USA.
AF RITZAU FINANS

Møbelkæden Ikea køber en stor vindmøllepark i USA med møller fra danske Vestas. Der er tale om det 98 megawatt store vindmølleprojekt Hoopeston Wind i Illinois, hvor Vestas installerer 49 møller af typen V100-2,0 MW. Det oplyste Ikea i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Nyheden kommer et par uger efter, at Vestas annoncerede en ordre i USA på netop 98 megawatt, men på kundens anmodning kunne Vestas på det tidspunkt dog ikke oplyse om hverken kundens eller projektets navn. Torsdag bekræfter Vestas dog over for Ritzau Finans, at der er tale om selvsamme ordre.

Apex Clean Energy købte i april 2013 udviklingsrettighederne til Hoopston Wind, som ventes at være fuldt idriftsat i første halvdel af 2015.

"USA har rigtigt gode vind- og solressourcer, der aldrig løber tør. Vi er glade for denne investering, der er fantastisk for jobskabelsen, for energisikkerheden og for vores forretning. Det bedste er dog, at det her er godt nyt for fremtidens klima," siger Steve Howard, Global Chef for Bæredygtighed i IKEA Group, i pressemeddelelsen.

Købet af vindmølleparken er ifølge møbelkæden også et udtryk for planer om at vokse yderligere i USA. Kæden åbner tre nye varehuse i 2014 og 2015, og i sidste måned annoncerede Ikea planer om at udvide produktionspartnerskabet med en stor amerikansk leverandør.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter