EnergiWatch

Brancheforening venter voldsom vindvækst i 2014

Global Wind Energy Council forventer, at det globale møllemarked vil vokse til 47,3 gigawatt i år.

Foto: Vestas

GWEC, Global Wind Energy Council, forventer en voldsom vækst i markedet i 2014.

Organisationen vurderer, at der vil blive installeret 47,3 GW i ny kapacitet i 2014 mod 35,3 GW i 2013. I 2015 ventes der at blive installeret 51 GW kapacitet, mens 2016 ventes at byde på 55,7 GW i nye installationer.

Det vil give det globale vindmarked en samlet størrelse på 365,4 GW i installeret kapacitet i 2014 mod 318,1 GW i 2013. I 2015 ventes den samlede kapacitet dermed at vokse til 416,4 GW, stigende til 472,1 GW i 2016.

Det er særligt det kinesiske marked, der ses trække udviklingen, mens det store amerikanske marked også ventes at komme tilbage på sporet, og nye markeder som Canada og Brasilien ventes at sætte rekorder.

"Det globale vindmøllemarked er tilbage på sporet i 2014. Et stærkt kinesisk marked, en genopretning i USA og en større rolle for udviklingslande i det globale marked betyder, at markedet vil vende tilbage til en stabil, om end ikke spektakulær, vækst efter 2014 og omkring fordobles frem til 2018," siger generalsekretær for GWEC, Steve Sawyer, i en pressemeddelelse.

GWEC fastslår dog samtidig, at markedet ikke kan fastholde de stærke vækstrater, man har set over efterhånden mange år, hvis der ikke opnås støtte fra politisk hånd i form af en stærk global klimapolitik - eksemplificeret ved blandt andet den amerikanske skatterabatordning PTC.

"Vind er nu en mainstream-teknologi, og det er en central del af elmarkederne i et stigende antal lande. Men hvis industrien skal nå sit fulde potentiale, er det essentielt, at regeringerne begynder at tage klimaændringer alvorligt, og gerne snart," siger Steve Sawyer i meddelelsen.

BTM-analyse: Kinesisk vindmarked altoverskyggende

Grumt kvartal for kinesisk Vestas-rival

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs