Vestas og EKF kæmper for mexicansk problemprojekt

Den danske vindproducent har slået pjalterne sammen med EKF for at sikre det mexicanske Mareña Renovables-projekt.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

Det er over halvandet år forsinket, og rygterne siger, at det bliver flyttet eller lavet drastisk om. Alligevel tror Vestas stadig på, at det problemramte Mareña Renovables-projekt, hvor vindmølleselskabet skal levere og installere 132 møller på i alt 396 megawatt, bliver til noget.

Det siger Vestas-salgschef Juan Araluce, som får opbakning af Anette Eberhard, direktør for EKF, der har stillet garantier til rådighed for en del af projektets finansiering.

Aftalen om Mareña blev indgået for mere end to år siden, i februar 2012. Men protester fra Huave-befolkningen i lokalområdet har tvunget partnerne til at udskyde projektet i flere omgange.

Kæmpe Vestas-projekt i fare

Der er dog stadig forhandlinger i gang, forsikrer EKF-chefen.

"EKF er, ligesom alle andre parter, dybt involveret i at sætte os omkring bordet og foreslå løsninger. Vi oplever, at det stille og roligt går i den rigtige retning. Lige nu er risikoen faldende, fordi både långiverne, investorerne og leverandøren, Vestas, har vist, at de er der for at føre projektet til ende, og det tror jeg vil ske," siger Anette Eberhard til Ritzau Finans.

Huave-folket forsinker på ny stort Vestas-projekt i Mexico

Juan Araluce bekræfter, at der kæmpes hårdt for Mareña-projektet, som blandt andre har australske Macquarie og japanske Mitsubishi blandt investorerne.

"EKF har været meget involveret sammen med Vestas og vores kunder og långivere for at få det til at lykkes, trods problemerne," siger Juan Araluce.

Striden drejer i bund og grund om, at beboerne i Oaxaca-området er utilfredse med, at de ikke har været taget med på råd i sagen. Ifølge branchebladet Windpower Monthly er det ikke klart, hvem der ejer den kyststrækning, hvor vindmøllerne skal placeres. Desuden fortalte bladet i januar, at møllerne muligvis nu skal stilles op et andet sted end oprindeligt planlagt. Det vil ingen af de involverede parter dog bekræfte.

EKF spiller ind i geografien for Vestas

Vestas-chef: USA-rammeaftaler er uafhængige af ny PTC

Dongs Race Bank har fart på

Britisk oliearbejder dræbt i Brasilien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også