Vestas politimelder Siemens-topchef

Vestas har anmeldt Hans Jørn Rieks, Siemens-chef og tidligere Vestas-profil, til tysk politi.
Foto: GES
Foto: GES

Danske Vestas har anmeldt en række finansielle transaktioner til det tyske politi, hvor tidligere topchef Hans Jørn Rieks har været involveret.

Det skriver Recharge.

Rieks var indtil 2012 ansat hos Vestas, men arbejder nu for Siemens Wind Power.

"Jeg kan bekræfte, at vi har rapporteret en række finansielle transaktioner, som involverer Hans Jørn Rieks, til det tyske politi. De finansielle transaktioner har fundet sted før d. 10 januar 2012," siger Morten Albæk, global marketings- og kommunikationsdirektør til Recharge.

"Nu er det op til politiet at undersøge, og vi vil ikke kommentere på deres undersøgelser eller mere på sagen".

Vestas har bekræftet historien, efter branchemediet havde været i kontakt med den tyske anklager i Kiel.

Ifølge anklageren er man i gang med at undersøge beskyldningerne, og man har endnu ikke besluttet, og man vil iværksætte en efterforskning eller ej. Der er altså ikke rejst tiltale mod Hans Jørn Rieks.

Rieks ny Siemens-topchef

Rieks var præsident for Vestas Central Europe, inden han kort blev chef for Vestas Offshore. Vestas-veteranen startede d. 1. januar 2014 hos Siemens Wind Power.

Med anklagerne mod Rieks har Vestas i øjeblikket gang i flere slagsmål. For nylig fyrede Vestas fem tyske medarbejdere for urent trav, ligesom selskabet har anklaget tidligere finansdirektør Henrik Nørremark for at have overtrådt sine beføjelser i den indiske, såkaldte 'Project Dragon'-sag. Vestas siger ifølge Recharge, at anklagerne mod Rieks ikke viser tegn på at være forbundet til de andre.

Hans Jørn Rieks fik i begyndelsen af året ansvaret for Siemens' landmøller i Nordeuropa, UK, Irland og den østlige del af Stillehavet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Hans Jørn Rieks, Siemens-pressechef Rasmus Windfeld, Morten Albæk eller Vestas' presseafdelinger i hverken Nord- eller Centraleuropa.

Siemens hyrer Vestas-veteran

Danskere i den globale energitop

Global servicekæmpe skrotter dansk topchef

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også