EnergiWatch

Suzlon vil videresælge problemprojekt

Den indiske vindmølleproducent Suzlon har allerede en køber klar til sit store amerikanske problemprojekt, Big Sky.

Suzlon overtog onsdag ejerskabet af Big Sky-vindfarmen i Illinois på 240 megawatt (MW), men er klar til straks at sælge det videre til amerikanske Everpower Wind Holdings, ejet af briten Guy Hands, skriver Bloomberg News.

Big Sky-vindfarmen, der består af 114 Suzlon-møller, var ejet af konkursramte Edison Mission Energy og blev finansieret af et lån på 206 mio. dollar fra netop Suzlon. Men det indiske firma har haft store problemer med at få kradset lånet - og omkring 20 mio. dollar i renter - ind fra Edison og måtte i februar nedskrive værdien af lånet til 90 mio. dollar.

Salget til Everpower skal angiveligt foregå i to led, så Everpower ikke indblandes i Suzlon og Edisons retstvist.

Suzlon har i øvrigt selv haft problemer med at betale af på sin gæld og har misligholdt et obligationslån på 209 mio. dollar.

Suzlon overtager problemprojekt

Vindmølleaktier løftes af tyske meldinger

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs