EnergiWatch

Vindmølleaktier løftes af tyske meldinger

Det tages godt imod af vindmølleinvestorerne, at den tyske regering vil bløde op på nogle af sine sparekrav over for sektoren.

Foto: National Wind Watch

Tirsdag aften afslørede kansler Angela Merkel og Tysklands energiminister, Sigmar Gabriel, at det planlagte loft over ny offshorekapacitet på 6,5 gigawatt (GW) frem til 2020 vil blive lidt mere fleksibelt. Derudover vil det årlige loft på 2,5 GW onshore-vind ikke tælle projekter, som udskifter gamle vindmøller med nye.

Den nyhed kan aflæses direkte på aktiekurserne for blandt andre Vestas, som fra morgenstunden stiger 1,7 pct. til 233,50 kr. og topper C20-indekset. Også tyske Nordex starter dagen med at stige omkring 4 pct.

Tyskland bløder op på vind-sparekurs

Regeringen kom med sin melding efter et møde med repræsentanter for flere delstatsregeringer, heriblandt Slesvig-Holstein. Forhandlingerne er en del af hendes og regeringens Energiewende-plan om at gøre Tyskland mindre afhængig af atomenergi og fossile brændstoffer ved at indføre mere vedvarende energi.

Lovforslaget om energireformen, den nye såkaldte EEG, skal være færdigforhandlet senest tirsdag 8. april, har kansleren meldt ud. Vestas og en række andre store spillere i den tyske vindindustri har udtrykt deres utilfredshed med dele af reformplanerne, ikke mindst usikkerheden om, hvor meget og hvornår reformen vil ændre ved støtteniveauerne.

"Vestas opfordrer de tyske myndigheder til at sikre, at den reviderede EEG vil give incitament til at installere de mest effektive møller på alle vindsites. Det overordnede marked i 2014 vil blive påvirket af timingen og indholdet af den reviderede EEG-lovgivning, specielt afklaringen af en deadline for, hvor længe projekter vil være berettiget til 2012-EEG," udtalte Klaus Steen Mortensen, salgschef for Vestas i Centraleuropa, forrige uge til Ritzau Finans.

Også Enercon, den klart største mølleproducent på det tyske marked, har varslet et stop for alle investeringer i landet, indtil der er klarhed om regeringens planer.

Analytiker: Vestas får udnyttet USA-rammeaftaler 

Suzlon overtager problemprojekt 

Alstom napper tyrkisk ordre 

Mere fra EnergiWatch

Andel vil investere 90 mia. kr. frem til 2035

Energiselskabet vil opbygge en vedvarende energikapacitet på 3-4 GW over de kommende 12 år som led i ny investeringsplan, der også inkluderer ansættelsen af 150 nye medarbejdere.

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en windfall-skat kun vil sende få milliarder i statskassen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs