Tyskland bløder op på vind-sparekurs

Den tyske regering lemper nu på de planlagte stramninger af vindsektoren.
Foto: Nordex
Foto: Nordex

Den tyske regering gav mandag efter for en række krav fra den tyske vindindustri og bløder dermed op på den reform af energisektoren, der er på vej i landet i år.

Sent tirsdag erklærede Tysklands energiminister, Sigmar Gabriel, at det planlagte loft over ny offshorekapacitet på 6,5 gigawatt (GW) frem til 2020 vil blive lidt mere fleksibelt. Derudover vil det årlige loft på 2,5 GW onshore-vind ikke tælle projekter, som udskifter gamle vindmøller med nye.

Det var blandt resultaterne af et møde mellem Gabriel, kansler Angela Merkel og repræsentanter for flere delstatsregeringer, heriblandt Slesvig-Holstein, tirsdag aften, rapporterer flere medier. Forhandlingerne er en del af hendes og regeringens Energiewende-plan om at gøre Tyskland mindre afhængig af atomenergi og fossile brændstoffer ved at indføre mere vedvarende energi.

"Vi har taget et stort skridt frem mod at gøre Energiewende en succes," udtalte Angela Merkel efter mødet ifølge Reuters.

Lovforslaget om energireformen, den nye såkaldte EEG, skal være færdigforhandlet senest tirsdag 8. april, har kansleren meldt ud.

Vestas og en række andre store spillere i den tyske vindindustri har udtrykt deres utilfredshed med dele af reformplanerne, ikke mindst usikkerheden om, hvor meget og fra hvornår reformen vil ændre ved støtteniveauerne.

"Vestas opfordrer de tyske myndigheder til at sikre, at den reviderede EEG vil give incitament til at installere de mest effektive møller på alle vindsites. Det overordnede marked i 2014 vil blive påvirket af timingen og indholdet af den reviderede EEG -lovgivning, specielt afklaringen af en deadline for, hvor længe projekter vil være berettiget til 2012-EEG," udtalte Klaus Steen Mortensen, salgschef for Vestas i Centraleuropa, forrige uge til Ritzau Finans.

Også Enercon, den klart største mølleproducent på det tyske marked, har varslet et stop for alle investeringer i landet, indtil der er klarhed om regeringens planer.

Tysk minister vil skære dybt i vindstøtte 

Tysk regeringsgrundlag på plads 

Tysk kursskifte skidt for havmøllerne

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Photo: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter