EnergiWatch

Tyskland bløder op på vind-sparekurs

Den tyske regering lemper nu på de planlagte stramninger af vindsektoren.

Foto: Nordex

Den tyske regering gav mandag efter for en række krav fra den tyske vindindustri og bløder dermed op på den reform af energisektoren, der er på vej i landet i år.

Sent tirsdag erklærede Tysklands energiminister, Sigmar Gabriel, at det planlagte loft over ny offshorekapacitet på 6,5 gigawatt (GW) frem til 2020 vil blive lidt mere fleksibelt. Derudover vil det årlige loft på 2,5 GW onshore-vind ikke tælle projekter, som udskifter gamle vindmøller med nye.

Det var blandt resultaterne af et møde mellem Gabriel, kansler Angela Merkel og repræsentanter for flere delstatsregeringer, heriblandt Slesvig-Holstein, tirsdag aften, rapporterer flere medier. Forhandlingerne er en del af hendes og regeringens Energiewende-plan om at gøre Tyskland mindre afhængig af atomenergi og fossile brændstoffer ved at indføre mere vedvarende energi.

"Vi har taget et stort skridt frem mod at gøre Energiewende en succes," udtalte Angela Merkel efter mødet ifølge Reuters.

Lovforslaget om energireformen, den nye såkaldte EEG, skal være færdigforhandlet senest tirsdag 8. april, har kansleren meldt ud.

Vestas og en række andre store spillere i den tyske vindindustri har udtrykt deres utilfredshed med dele af reformplanerne, ikke mindst usikkerheden om, hvor meget og fra hvornår reformen vil ændre ved støtteniveauerne.

"Vestas opfordrer de tyske myndigheder til at sikre, at den reviderede EEG vil give incitament til at installere de mest effektive møller på alle vindsites. Det overordnede marked i 2014 vil blive påvirket af timingen og indholdet af den reviderede EEG -lovgivning, specielt afklaringen af en deadline for, hvor længe projekter vil være berettiget til 2012-EEG," udtalte Klaus Steen Mortensen, salgschef for Vestas i Centraleuropa, forrige uge til Ritzau Finans.

Også Enercon, den klart største mølleproducent på det tyske marked, har varslet et stop for alle investeringer i landet, indtil der er klarhed om regeringens planer.

Tysk minister vil skære dybt i vindstøtte 

Tysk regeringsgrundlag på plads 

Tysk kursskifte skidt for havmøllerne

 

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs