Make: Brasilien dominerer i lovende Latinamerika

Det er godt at være fremme i skoene i Latinamerika, hvis man ønsker en god bid af fremtidens vækst på vindmarkedet.
AF RITZAU FINANS

En stor del af væksten på vindmøllemarkedet vil være at finde i Latinamerika, og i særdeleshed Brasilien. Det fortæller analysehuset Make Consulting i en rapport.

Med et samlet marked på 1,3 gigawatt (GW) i 2013 i verdensdelen, der tæller alt fra Argentinas sydspids til den mexicansk-amerikanske grænse, er der udsigt til voldsom fremgang over de næste år.

Tysker skal sikre Vestas-succes i Brasilien

I 2014 og 2015 skal der således installeres mellem 5 og 6 GW hvert år, inden markedet tager en puster i 2016 med omkring 4,5 GW ifølge Makes forudsigelser.

Samlet set vil der blive installeret omkring 53 GW ny kapacitet i perioden 2014 til 2023, hvoraf Brasilien vil stå for 43 pct.

Vestas, der i 2013 genvandt tronen som verdens største vindmølleproducent, har også lagt vægt på vigtigheden af det latinamerikanske marked.

"Vestas fokuserer i stigende grad på markederne i Latinamerika, inklusive Brasilien, som sammen med Kina og Indien vil stå for omkring 50 pct. af det globale vindmøllemarked i de kommende år," udtalte Vestas' salgschef for regionen, Marco Graziano, til Ritzau Finans tidligere i marts.

Vestas bøjer af på brasiliansk godkendelse

Netop det brasilianske marked har dog været en udfordring for Vestas, som endnu ikke har fået godkendelse fra den lokale udviklingsbank, BNDES, til at få billig finansiering. Det skyldes BNDES' høje krav om produktion og indkøb inden for Brasiliens grænser.

Brasilianske vindordrer luner hos Alstom

Alstom scorer massiv Brasilien-ordre

Dansk Alstom-chef: Sådan gør vi i Brasilien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs