EnergiWatch

Nordberg: Vi har genvundet aktionærernes tillid

Efter en række hårde år med dramatiske generalforsamlinger stoler Vestas-aktionærerne igen på ledelsen, mener formanden for vindmølleproducenten.

Foto: Vestas

Vestas’ turnaround har ikke alene haft en positiv effekt på vindmølleselskabets resultater og aktiekurs. Det har også givet aktionærerne tilliden tilbage til den omrokerede bestyrelse og direktion, mener Vestas’ bestyrelsesformand, Bert Nordberg.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at der til årets generalforsamling, afholdt mandag i Aarhus, var mødt knap så mange aktionærer frem som til de foregående år. Og de var heller ikke nær så kritiske fra talerstolen, hvorfra der før har været raset mod Vestas-toppen og ikke mindst den tidligere direktør, Ditlev Engel.

2014-generalforsamlingen var tværtimod præget af applaus til den nye ledelse, som også tæller direktør Anders Runevad, og lykønskninger med den vellykkede genetablering af Vestas. Kun enkelte vedtægtsforslag og aftalen med Mitsubishi Heavy Industries blev mødt med kritiske spørgsmål.

Desuden var der ved generalforsamlingens start kun omkring 550 gæster til stede, de 400 af dem aktionærer, i Musikhuset i Aarhus mod omkring 2000 for to år siden.

"Det var meget roligere i år. Jeg tror, det er fordi, at selskabets udvikling gradvist er blevet bedre og bedre, så aktionærerne stoler mere på bestyrelsen og ledelsen," vurderer Bert Nordberg over for Ritzau Finans.

Enkelte aktionærer stejlede over, at bestyrelsen foreslog en lønstigning på 10 pct. til sig selv, men forslaget blev ikke desto mindre vedtaget med 97 pct. ja-stemmer.

Bert Nordberg forklarede lønstigningen med, at Vestas haltede efter gennemsnittet af sammenlignelige nordiske selskaber.

Bestyrelsen håbede at have et roligere år end 2012, hvor der blev holdt 24 bestyrelsesmøder – en rekord. Det skyldtes især, at Vestas det år løb ind i problemer med sine bankforbindelser, og beslutninger på det område kræver, at bestyrelsen høres.

"Men jeg har nu brugt meget tid alligevel, fordi vi fik den nye administrerende direktør, og han havde brug for møder og kontakter og så videre," siger Bert Nordberg.

Dermed blev hans planlagte seks bestyrelsesmøder til det dobbelte, og dertil kom udvalgsmøder. I år håber han dog på et mere roligt år.

"Det vil være mere som et normalt selskab, går jeg ud fra," siger den svenske Vestas-formand.

Vestas: Ingen konkurrence fra Mitsubishi offshore

Runevad vil ikke spekulere i opkøb

Nordberg: Mitsubishi havde forkert ejerambition

Vestas-formand: Vi har holdt vores løfter

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs