Enercon fryser alle tyske investeringer

Vindmølleproducenten Enercon fastfryser tyske investeringer, indtil der er skabt klarhed om rammevilkårene.
AF RITZAU FINANS

Den tyske regerings planer om at beskære støtten til vindmøller på landjorden får nu den tyske vindmølleproducent Enercon til at fastfryse sine investeringer i Tyskland.

"Alle tyske investeringer er lagt på is indtil der er klarhed om, hvad der vil ske med EEG (subsidierne under Renewable Energies Act, red). Derefter vil vi evaluere, hvilke investeringer vi stadig kan gennemføre," siger Enercon-talsmand Felix Rehwald til Recharge.

Enercon, der er suveræn markedsleder i Tyskland og ifølge MAKE Consulting var verdens tredjestørste vindmølleproducent i 2013 efter Vestas og Goldwind, havde øremærket 110 mio. euro i investeringer i år. Herunder var der tanker om bygning af en facilitet til produktion af vindmøllekomponenter i Tyskland, siger Rehwald til branchemediet.

Den tyske energiminister Sigmar Gabriel har i et udkast til EEG foreslået et loft på 2,5 gigawatt vindenergi om året fra 2015 og frem, og regeringen vil også beskære tarifferne til vindenergi og give præferencer til opsætning på lokationer med høje vindhastigheder.

"Mange investorer i vindenergiprojekter er nervøse for reformplanerne og sætter projektplaner i bero," siger Enercon endvidere i en udtalelse ifølge Recharge.

Mediet tilføjer, at forbundskansler Angela Merkel efter planen skal mødes med delstatsledere 1. april for at diskutere reformplanerne, før kabinettet tager en beslutning om dem tidligt den måned.

Her er verdens 15 største vindmølleproducenter

Vindmøllekøbere ændrer kurs

Gamesa taber patentstrid mod Enercon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også