EnergiWatch

Vestas opruster til travlhed i USA og Canada

Den danske vindproducent er på vej til at ansætte 850 nye medarbejdere i Nordamerika.

Foto: Vestas

Vestas’ pæne ordrehøst fra Canada og USA sidste år giver nu travlhed på selskabets fabrikker i delstaten Colorado.

Det danske vindmølleselskab har hyret omkring 400 nye, midlertidige medarbejdere og venter at nå op på i alt 850 nyansatte i løbet af året, så det i alt har omkring 2000 på lønningslisten i staten, fortæller Vestas i en pressemeddelelse.

Det kommer efter et år, hvor især ordreindgangen på møller til det amerikanske marked var høj op til en vigtig deadline for støtteordningen PTC til nytår.

I alt høstede Vestas ordrer for 1,4 gigawatt (GW) i USA, svarende til knap en fjerdedel af årets ordreindgang. Derudover indgik selskabet rammeaftaler, der kan medføre yderligere ordrer for 2,5 GW.

Medarbejderne bliver ansat på midlertidig basis, men nogle af dem får mulighed for fastansættelse. Det er allerede sket for 60, oplyser Vestas.

Vestas har i Colorado en vingefabrik i Windsor, en tårnfabrik i Pueblo og vinge- og nacellefabrikker i Brighton. De producerer også til selskabets projekter i Canada, Mexico, Brasilien og Uruguay.

Her er verdens 15 største vindmølleproducenter

BTM: 2014 er et comeback-år for vindbranchen

GE Wind jagter markedsandele i Europa

Franskmænd i koreansk vind-debut

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs