EnergiWatch

GE Wind jagter markedsandele i Europa

Den amerikanske Vestas-konkurrent vil mindske afhængigheden af hjemmemarkedet.

Foto: GE

Den amerikanske industrigigant GE, der inden for vindmøller er stor konkurrent til Vestas, ser gode muligheder for at øge sin markedsandel i Europa, og at selskabet derigennem kan mindske afhængigheden af sit amerikanske hjemmemarked.

"Der er nogle gode markeder i Europa," siger Anne McEntee, som er direktør for GE's vindmølleforretning, i et interview med Recharge News og nævner markeder som UK, Tyrkiet og Rusland.

Hun vil ikke give et specifikt mål for, hvor store markedsandele hun mener, at selskabet kan få i Europa, men hun lægger ikke skjul på, at selskabet satser kraftigt på at ekspandere internationalt.

GE høster 212 MW i Europa

GE annoncerede mandag en stribe ordrer i Europa i forbindelse med åbningen af vindmøllekonferencen EWEA 2014 i Barcelona, herunder ordrer på 110 megawatt i Tyskland.

"Vi ønsker at ekspandere vores forretning i Europa og køre det profitabelt. Vores strategi er at se på ting som netværksinfrastruktur og batterilagring for at gøre vind komplementært med eksisterende generationskilder," siger Cliff Harris, der er chef for GE's europæiske vedvarende energi-division, til Recharge.

Ny GE-mølle til Japan

Medie: GE vinder stor mølleordre i Texas

GE udskifter uheldsramte vinger

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs