EnergiWatch

Aarsleff med svag tilbagegang i indtjeningen

Anlægskoncernen Per Aarsleff, der har en række aktiiviteter på energiområdet, er kommet lidt svagere i gang med året end tidligere.

Foto: per aarsleff

Bygge- og anlægskoncernen Per Aarsleff måtte se overskuddet svinde lidt ind i første kvartal, hvor forretningsområderne Rørteknik og Fundering ikke helt levede op til forventningerne.

Koncernomsætningen steg til 2146 mio. kr. fra 1986 mio. kr., mens driftsresultat faldt til 78 mio. kr. fra 80 mio. kr. Målt på resultatet før skat faldt indtjeningen fra 80 mio. kr. til 74 mio. kr.

I det største forretningsområde Anlæg faldt omsætningen til 1357 mio. kr. fra 1379 mio. kr., mens resultatet før renter steg til 35 mio. kr. fra 24 mio. kr. Udviklingen var som ventet.

Forretningsområdet Fundering leverede derimod et resultat en smule under forventningerne ved regnskabsårets begyndelse. Overskuddet før renter landede på 15 mio. kr., hvilket var på linje med indtjeningen i samme periode sidste år. Det var især koncernens selskaber i Sverige og England som skuffede lidt.

I Rørteknik har resultaterne på hjemmemarkedet heller ikke helt nået budgetterne.

"I Danmark er resultatet af aktiviteterne vedrørende de kommunale forsyningsselskaber som forventet ved regnskabsårets begyndelse, mens resultaterne inden for bolig- og industrisegmenterne ikke lever op til forventningerne ved regnskabsårets begyndelse," skriver Aarsleff, der på koncernplan ikke har grund til at justere på udsigterne for hele 2013/14. Her ventes stadig et resultat før skat på 260 mio. kr.

Er det her fremtidens mølle-fundament?

"Jeg vil elske at tale med Siemens"

Danskere skal levere elforsyning i Mozambique

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs