Vestas bliver mere engelsk

Står det til bestyrelsen, skal Vestas være langt mere engelsk - i hvert fald sprogligt.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Selv om Vestas er en af de helt store folkeaktier herhjemme, må aktionærer og andre danske interesserede fremover tage Gyldendals Røde ordbøger eller andre hjælpemidler til brug, hvis de vil være sikker på at forstå årsrapporten fuldstændigt.

Bestyrelsen i Vestas foreslår nemlig på den kommende generalforsamling, at årsrapporterne fra Vestas fremover kun udarbejdes på engelsk. Samtidig foreslå bestyrelsen, at den årlige generalforsamling fremover skal kunne afholdes på engelsk - dog med simultantolkning til danske deltagere. Det fremgår af den netop udsendte indkaldelse til generalforsamling.

Gamesa fastholder comeback

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Lønstigning til bestyrelsen

Dermed fortsætter Vestas arbejdet med at blive en mere international koncern - et arbejde, der allerede blev sat i gang under den tidligere direktør Ditlev Engel, der blandt andet fremlagde en række af koncernens regnskaber i London. Og som altså nu bliver accelereret yderligere af den svenske ledelsesduo i Vestas, formand Bert Nordberg og direktør Anders Runevad.

Af andre forslag fra bestyrelsen til generalforsamlingen er en lønstigning. Bestyrelsen foreslår, at lønnen til bestyrelsen sættes op med 10 procent i forhold til 2013. Således vil et menigt medlem af Vestas-bestyrelsen, hvis det bliver vedtaget, fremover modtage 47.966 euro om året. Formanden modtager tredobbelt honorar og næstformand dobbelt honorar.

Vestas vil have større bid af kinesisk skrumpekage

Flere aktiemuligheder

Endelig foreslår bestyrelsen også, at den bemyndigelse til forhøjelse af selskabets aktiekapital, som blev udnyttet tidligere i år, forlænges, så den løber de næste ti år med mulighed for at udstede nye aktier svarende til ti procent af den nye selskabskapital.

Der er dog kun tale om en mulighed for bestyrelsen, der er ikke tale om et forslag om yderligere aktieudstedelse her og nu. Samtidig beder bestyrelsen også generalforsamlingen om tilladelse til at generhverve egne aktier svarende til ti procent af selskabskapitalen.

Vestas' generalforsamling afholdes den 24. marts i Musikhuset i Aarhus.

Vestas øjner ny mulig ordre i Canada

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også