EnergiWatch

Nye danske penge til USA's første havvindmøllepark

Først var det PensionDanmark, der skød penge i det omstridte amerikanske Cape Wind-projekt, og nu stiller Eksport Kredit Fonden så en lånegaranti for flere milliarder kr. Et stort skridt frem, lyder det fra udviklerne.

Foto: London Array

USA's første havvindmøllepark er formentlig kommet et skridt tættere på realisering. Det skyldes, at den såkaldte Cape Wind-park, som har været mere end et årti undervejs, står til at få en lånegaranti fra den danske Eksport Kredit Fond (EKF) på ikke mindre end 600 mio. dollar.

Det betyder, at det bliver mere attraktivt for banker og institutionelle investorer at låne penge til projektet, da lånet er garanteret via EKF.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs