Goldman vil sætte pres på underleverandører

Der er udsigt til hårdere konkurrence for den danske skov af underleverandører til vindbranchen, efter Goldman Sachs er kommet til hos DONG.

Dong Energy skal tvinge omkostningerne på havvindmøller ned med 40 procent, og Goldman Sachs er klar med alternative leverandører, der vil give blandt andet danske underleverandører kamp til stregen. Sådan lyder det fra Goldman Sachs over for dagbladet Børsen i dag.

"Vi kan skabe kontakt til eksempelvis asiatiske leverandører, som vi kender godt. Vi kan skabe adgang til komponentleverandører. Det gør Dong Energy i stand til at brede sin leverandørkreds," siger Martin Hintze, direktionsmedlem i Goldman Sachs og nyt bestyrelsesmedlem i Dong, til Børsen.

Siemens sætter hårdt pres på leverandører

Et eksempel på billige komponenter fra Asien er Dong Energys nye aftale med koreanske LS Cable & System, der har leveret kabler til en af Dongs britiske vindparker 34 procent billigere end tilsvarende kabler fra europæiske leverandører.

Goldman Sachs' ønske om at sænke priserne på komponenter står ikke alene. Som tidligere beskrevet af EnergiWatch, er fokus på prisbesparelser stor - også når det kommer til de vigtige fundamenter.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Siemens vil have priser ned

Blandt andet Siemens er klar til selv at gå ind i fundamentproduktion, hvis ikke branchen leverer omfattende prisreduktion, har Rasmus Windfeld, pressechef i Siemens, tidligere fortalt EnergiWatch.

"Det er en helt nødvendig proces at industrialisere og dermed billiggøre fundamenter til vindmøller. Indtil nu synes vi selv, at vi har taget et ordentligt hug med turbinerne, og hvis ikke andre er klar til at gøre det samme med fundamenterne, gør vi det selv".

Ifølge Windfeld har mølleproducenterne siden starten af 1990'erne formået af kappe 40 pct. af prisen per årti. Den trend ser ud til - ikke mindst med pres fra storspilleren DONG Energy - at fortsætte frem mod 2020. Omvendt går det ifølge pressechefen for langsomt på fundamentfronten både historisk, men også fremadrettet.

"Jeg vil elske at tale med Siemens"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også