47 millioner på vej til fyrede Vestas-medarbejdere

611 tidligere ansatte hos Vestas kan se frem til et solidt tilskud fra EU.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
RITZAU

EU-Kommissionen har fredag frigivet 47 millioner kroner fra Den Europæiske Globaliseringsfond som hjælp til 611 tidligere ansatte på vindmøllefabrikanten Vestas.

Udbetalingen blev godkendt af Europaparlamentet og medlemslandene sidste år efter en indstilling fra EU-Kommissionen.

Fyrede Vestas-ansatte mulehår fra millionstøtte

Pengene skal bruges til at hjælpe de fyrede medarbejdere med finde ny beskæftigelse i henhold til retningslinjerne for globaliseringsfonden.

Fonden blev etableret i 2007 på initiativ af kommissionsformand José Manuel Barroso. Formålet med fonden er at støtte arbejdere i EU, der mister deres job som følge af globaliseringen og europæiske virksomheders udflytning af arbejdspladser.

40 Vestas-ansatte outsourcet

De 611 tidligere Vestas-medarbejdere, der får del i pengene, kommer fra Ringkøbing-Skjern, Randers, Favrskov og Aarhus i Midtjylland, Esbjerg og Varde i Syddanmark samt nogle få i Region Sjælland og i hovedstadsområdet.

Kommissionen har tidligere beskrevet vindmølleindustrien som en af de brancher, der er blevet særligt hårdt ramt af ændrede mønstre i verdenshandlen.

Faldende efterspørgsel på vindmøller i Europa og hastigt voksende efterspørgsel i Asien har ført til en markant reduktion af europæiske virksomheders markedsandel.

I 2010 stod Kina alene for halvdelen af alle nyinstallationer af vindmøller i verden, og kinesiske vindmøllefabrikanter bliver mere konkurrencedygtige både på deres hjemlige og på det europæiske marked.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også