EnergiWatch

LM Wind Power afviser ulovlig millionstøtte

Ifølge Fagbladet 3F har vingeproducenten modtaget 10 mio. kr. i ulovlig EU-støtte til at udflytte arbejdspladser til Polen.

Foto: LM Wind power

Vingeproducenten LM Wind Power har sammen med flere danske selskaber scoret millioner af kroner fra EU's strukturfonde og brugt dem på at lukke danske arbejdspladser og åbne tilsvarende i Polen, skriver Fagbladet 3F.

Et år efter fabrikken i Polen åbnede i 2009, havde LM Wind Power ifølge fagbladet lukket det meste af produktionen i Danmark og fyret 1.650 medarbejdere. LM modtog 10 mio. kr. til at åbne fabrikken i polske Goleniów, som producerer de samme vinger, der tidligere blev produceret i Danmark, og det er muligvis ulovlig, fortæller lektor ved Syddansk Universitet Søren Riishøj.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs