Vestas gennemfører kapitalforhøjelse

Det gik som planlagt for vindmølleproducenten, der løb med opmærksomheden på børsen.
Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe
AF RITZAU FINANS

Vestas kan tirsdag eftermiddag, under et døgn efter, at den blev annonceret, meddele, at den planlagte kapitalforhøjelse er gennemført.

Kapitalforhøjelsen i form af en aktieemission er sket til 162 kr. per aktie. Samlet er der udstedt 20,4 mio. nye aktier.

Dermed er bruttoprovenuet på ca. 3,3 mia. kr.

De nye aktier bliver noteret på købehavns fondsbørs den 12. februar.

"Nettoprovenuet vil blive anvendt til at opnå større økonomisk fleksibilitet og til yderligere at forbedre Vestas’ finansielle stabilitet ved at styrke selskabets soliditetsgrad og opnå mere fleksible bankengagementer. Bestyrelsen forventer, at dette vil generere yderligere forretningsmuligheder og dermed accelerere selskabets strategi om at opnå lønsom vækst," skriver Vestas.

Emissionen var rettet mod institutionelle investorer og var forestået af DNB Markets, Nordea Markets og SEB.

Lunkne aktiemarkeder

Markeds modtagelse af Vestas-regnskabet fyldte tirsdag fokus på den danske børs. Det endte med et kursfald på 4,8 pct. i 170,10 kr. klart i bunden af C20 efter en omsætning på ca. 1,8 mia. kr.

"Regnskabet var på alle poster bedre end ventet, og udsigter for pengestrøm og indtjening ser pæne ud, så faldet på op mod 10 pct. i løbet af dagen var for voldsomt," vurderer Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank.

Vestas kom klart bedre ud af fjerde kvartal end ventet. Omsætningen nåede 2361 mio. euro, langt højere end analytikernes prognose på 1990 mio. euro ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Bundlinjen viste et overskud på 218 mio. euro efter skat mod et estimat på 187 mio. euro.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også