EnergiWatch

Vestas-lånekonsortie tjener på aktiesalg

Vindmølleproducenten Vestas kunne mandag aften fortælle, at det var lykkes at forlænge og udvide en kreditfacilitet på i alt 850 mio. euro, eller 6,3 mia. kr. Prisen var dog, at Vestas skulle sælge nye aktier, og at långiverne skulle stå for aktiesalget.

Foto: Vestas

I morges gik aktiehandlere fra Nordea Markets, SEB, DNB Markets og HSBC i gang med at sælge 20.370.410 nye aktier i Vestas, der bliver solgt uden fortegningsret for eksisterende aktionærer. Kapitaludvidelsen holder sig akkurat under 10 pct. af Vestas’ eksisterende kapital, og dermed kan Vestas undgå at udarbejde et prospekt.

Aktiesalget hænger formentlig sammen med, at Vestas allerede næste år får brug for at refinansiere gæld svarende til hele den lånefacilitet, som vindmølleproducenten nu har fået stillet til rådighed. Derfor får Vestas brug for at forbedre sin finansielle position. Målt ved prisen ved middagstid, vil Vestas brutto få et provenu på ca. 3,4 mia. kr. ved aktiesalget, før evt. rebat til investorerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs