EnergiWatch

Vestas-lånekonsortie tjener på aktiesalg

Vindmølleproducenten Vestas kunne mandag aften fortælle, at det var lykkes at forlænge og udvide en kreditfacilitet på i alt 850 mio. euro, eller 6,3 mia. kr. Prisen var dog, at Vestas skulle sælge nye aktier, og at långiverne skulle stå for aktiesalget.

Foto: Vestas

I morges gik aktiehandlere fra Nordea Markets, SEB, DNB Markets og HSBC i gang med at sælge 20.370.410 nye aktier i Vestas, der bliver solgt uden fortegningsret for eksisterende aktionærer. Kapitaludvidelsen holder sig akkurat under 10 pct. af Vestas’ eksisterende kapital, og dermed kan Vestas undgå at udarbejde et prospekt.

Aktiesalget hænger formentlig sammen med, at Vestas allerede næste år får brug for at refinansiere gæld svarende til hele den lånefacilitet, som vindmølleproducenten nu har fået stillet til rådighed. Derfor får Vestas brug for at forbedre sin finansielle position. Målt ved prisen ved middagstid, vil Vestas brutto få et provenu på ca. 3,4 mia. kr. ved aktiesalget, før evt. rebat til investorerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs