EnergiWatch

Energistyrelsen: Lille bornholmer-park åbner for mindre bydere

Der går stordriftsfordele tabt, når Energistyrelsen vælger at barbere en potentiel havmøllepark ved Bornholm ned fra 200 til 50 megawatt, men det kan samtidig åbne for nye og mindre aktører, lyder det fra styrelsen.

For nylig meldte Energistyrelsen ud, at den planlagte kystnære havvindmøllepark ved Bornholm alligevel ikke må være på 200 MW, som de øvrige parker, der er en del af energiforliget fra 2012. I stedet er parkens maksimale kapacitet blevet barberet ned til blot 50 MW.

Ifølge styrelsen er årsagen, at 50 MW er den ekstra kapacitet, som kan indpasses i den eksisterende transmissionslinje til Sverige og det lokale svenske distributionsnet.
Hvis den maksimale størrelse var blevet bibeholdt på 200 MW, ville VVM-undersøgelsen af projektet allerede nu skulle inkludere undersøgelse af de mulige konsekvenser ved forstærkningerne af transmissionsforbindelsen og nettet i Sverige. Og det ville simpelthen tage for lang tid, i forhold til  at parkerne i udbuddet skal være i drift i 2020, lyder vurderingen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor bygger batterilager i Storbritannien

Det norske olieselskab har truffet den endelige investeringsbeslutning på et britisk batteriprojekt, der samtidig bliver det første projekt i et nyt strategisk partnerskab med Noriker Power.

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs