EnergiWatch

Nordsø-forsinkelser rammer ABB

Barske vinterstorme har tynget ABB's arbejde på en række offshoreprojekter.

Foto: Nexans

Den svensk-schweiziske industrikæmpe ABB hensætter et milliardbeløb i fjerde kvartal, og sammen med omkostninger til restruktureringer udløser det et skuffende resultat for fjerde kvartal. Det fremgår af Bloomberg News.

Adm. direktør Eric Elzvik fortalte onsdag på en telekonference, at selskabet hensætter 260 mio. dollar, eller godt 1,4 mia. kr., på grund af forsinkelser med nogle offshore vindprojekter samt som følge af driftsmæssige udfordringer i en af koncernens divisioner.

Schneider Electric: Ø-eventyr har milliardpotentiale

Ekstraomkostningerne betyder, at fjerde kvartals bundlinje blot lander på 525 mio. dollar. Det er markant under analytikerforventningerne om et resultat på 923 mio. dollar, ifølge Bloomberg News.

Aktien i ABB falder 3,7 pct. i morgenens handel i Zürich.

Ifølge Bloomberg News er det vinterstormene i Nordsøen, som har forsinket en række offshoreprojekter og medvirket til ekstra omkostninger i organisationen.

ABB konkurrerer blandt andre med hjemlige NKT på markedet for søkabler.

/ritzau/FINANS

Japansk ejerskifte i britisk DONG-park

NKT-konkurrent vinder søkabelordre

Russere lægger trecifret millionordre hos ABB

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs