EnergiWatch

Nordsø-forsinkelser rammer ABB

Barske vinterstorme har tynget ABB's arbejde på en række offshoreprojekter.

Foto: Nexans

Den svensk-schweiziske industrikæmpe ABB hensætter et milliardbeløb i fjerde kvartal, og sammen med omkostninger til restruktureringer udløser det et skuffende resultat for fjerde kvartal. Det fremgår af Bloomberg News.

Adm. direktør Eric Elzvik fortalte onsdag på en telekonference, at selskabet hensætter 260 mio. dollar, eller godt 1,4 mia. kr., på grund af forsinkelser med nogle offshore vindprojekter samt som følge af driftsmæssige udfordringer i en af koncernens divisioner.

Schneider Electric: Ø-eventyr har milliardpotentiale

Ekstraomkostningerne betyder, at fjerde kvartals bundlinje blot lander på 525 mio. dollar. Det er markant under analytikerforventningerne om et resultat på 923 mio. dollar, ifølge Bloomberg News.

Aktien i ABB falder 3,7 pct. i morgenens handel i Zürich.

Ifølge Bloomberg News er det vinterstormene i Nordsøen, som har forsinket en række offshoreprojekter og medvirket til ekstra omkostninger i organisationen.

ABB konkurrerer blandt andre med hjemlige NKT på markedet for søkabler.

/ritzau/FINANS

Japansk ejerskifte i britisk DONG-park

NKT-konkurrent vinder søkabelordre

Russere lægger trecifret millionordre hos ABB

Mere fra EnergiWatch

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs