EnergiWatch

Brand i nordjysk vindmølle

For anden gang på kort tid er en NEG Micon-mølle brudt i brand i Jylland.

Den brændende vindmølle på billedet er ikke NEG Micons i Fjerritslev. Foto: National Wind Watch Foto: National Wind Watch

En vindmølle brød søndag eftermiddag i brand i nærheden af Fjerritslev på Vendsyssel i Nordjylland.

Det skriver Nordjyske.

"Vi kunne selv på lang afstand se, at der var flammer og sort, tyk røg, da vi kørte ud mod vindmøllen," siger indsatsleder Niels Nygaard fra beredskabet i Jammerbugt Kommune til Nordjyske.

Han oplyser, at ilden i nacellen fik lov til at brænde ud, fordi branden ikke truede bygninger eller lignende i nærheden.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

To gange på to uger

Ifølge EnergiWatch' oplysninger står NEG Micon bag møllen, der er 35 meter høj og har en kapacitet på 400 kW. Møllen er opstillet i en lille park på i alt fem vindmøller, som har snurret siden 1996.

Det er således anden gang på kun få uger, at en vindmølle fra NEG Nicon-mølle er brudt i brand. Seneste tilfælde var 8. januar, hvor en vindmølle i Skærbæk ved Tønder i Sønderjylland brændte en hel nat.

Dengang var der tale om en 750 kW-mølle fra NEG Micon, som Vestas fusionerede med i 2004.

Vindmølle i brand hele natten

Vestas: NEG Micon bag brændende vindmølle

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdige med boringen af en udforskningsbrønd.

Australsk TDC-bejler driver teleinfrastruktur flere steder i verden

Danske pensionskasser fortæller, at de vil købe TDC sammen med australske Macquarie, fordi den australske kapitalbank har "stor ekspertise" inden for infrastruktur. En gennemgang viser, at investeringsbanken er engageret i ni relevante selskaber, hvoraf TDC kender det ene særdeles godt.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere