Avis: Siemens Wind Power anklages for industrispionage

En ansat hos Siemens Wind Power har malket vindfirma for oplysninger. Brande-firmaet afviser beskyldninger.
Foto: Jesper Voldgaard
Foto: Jesper Voldgaard

Tyske Siemens Wind Power med base i Brande er blevet tiltalt for industrispionage i en straffesag mod den danske virksomhed Hendricks Industries, som producerer vindmølletårne.

Det skriver Ekstra Bladet, som fortæller, at sagen, som efterforskes af Østjyllands politi, begynder på tirsdag ved retten i Aarhus.

Sagen handler om, at hvad avisen kalder en "yngre nøglemedarbejder" hos Siemens Wind Power har hacket sig ind i Hendricks' computersystem og stjålet 969 hemmelige datafiler og elektroniske dokumenter.

Anklager Jesper Rodkjær fra advokaten for Økonomisk Kriminalitet vil ifølge Ekstra Bladet forsøge at bevise, at medarbejderen handlede på vegne af Siemens og kræve bødestraf til vindmøllegigaten. Den medtiltalte it-mand kræves idømt fængsel.

Følsomme oplysninger

Industrispionagen har ifølge anklageskriftet stået på i seks måneder i 2008 - dels fra medarbejderens arbejdsplads, dels fra vedkommendes private bopæl.

"Det drejer sig om et bredt sortiment af en række følsomme firmaoplysninger og særdeles vitale erhvervshemmeligheder fra Hendricks Industries. Lige fra vitale finansoplysninger og produktionshemmeligheder til chef-lønninger og ansættelseskontrakter," udtaler anklager Jesper Rodkjær til Ekstra Bladet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det er uvist, hvordan den tiltalte Siemens-medarbejder fik fat i de hemmelige adgangskoder og passwords til Hendricks Industries' centrale computer.

Ekstra Bladet skriver, at der blandt de mere celebre informationer er en fortrolig mail fra Hendricks' finansdirektør til firmaets statsautoriserede revisor om et forestående salg af virksomheden. Desuden er der budgetter, salgsaftaler og endda en finansiel rapport med detaljerede nøgletal og en skønnet salgspris for Hendricks-virksomheden, som i dag er på amerikanske hænder.

Afviser beskyldninger

Hackeren blev ifølge Siemens bortvist efter at have videregivet en række stjålne oplysninger om navngivne personer til flere ansatte i Hendricks Industries.

Hos Siemens Wind Power afviser pressechef Rasmus Windfeld alle anklager:

"Vores tidligere medarbejder handlede på egen hånd. Så vidt jeg har forstået, var der tale om oplysninger til privat brug," siger han til Ekstra Bladet.

Der ventes dom i sagen fredag 24. januar.

Vestas-kunde sikrer PPA til projekt USA

Danske vindmøller slår verdensrekord

Siemens henter kæmpeordre fra norsk oliegigant

Vestas-kunde med nyt kæmpeprojekt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter