EnergiWatch

GE: Vindpriser faldt 5 pct. i fjerde kvartal

Amerikanske General Electric indikerer lavere priser på vindmøller i fjerde kvartal 2013.

På en telekonference i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab oplyste General Electrics topledelse, at priserne bag de indgåede vindmølleordrer i tredje kvartal lå 5 pct. under niveauet i samme periode året før.

Prispresset ser dermed umiddelbart ud til at være tiltaget, efter at selskabet i tredje kvartal talte om et prisfald på 1,2 pct. på årsbasis. GE's ordreindgang på vindmøller steg i 4. kvartal med 63 pct. på årsbasis.

"Vi modtog ordrer på 779 møller mod 412 møller i fjerde kvartal 2012, hovedsageligt drevet af efterspørgsel fra USA, og ordrebogen er i perioden steget 43 pct.," sagde GE's finansdirektør Jeffery Bornstein på telekonferencen.

Selskabets vindmølledivision afskibede i fjerde kvartal 875 møller mod 722 møller i samme periode året før. I 2014 venter selskabet at øge leverancerne.

"Inden for vind tror vi, at vi kommer til at levere 3.000 enheder i 2014 mod 2.100 møller i 2013," sagde Jeffery Bornstein.

Mere fra EnergiWatch

Seadrill-datterselskab får forlænget henstand med gæld

Et datterselskab under rigselskabet Seadrill, der er under konkursbeskyttelse, har fået forlænget henstand med et obligationslån til 28. maj. Det skyldes, at Seadrill er igang med at forhandle en restruktureringsaftale for selskabet.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs